jueves, 2 de diciembre de 2010

Ronda de converses

Desprès de la ressaca electoral es va reunir la Comissió Executiva Nacional (CEN) de la federació nacionalista Convergència i Unió guanyadora per novena vegada consecutiva de les eleccions catalanes. Un cop analitzats els resultats electorals el CEN va acordar que Artur Mas porti a terme una ronda de converses amb els representants de les formacions que han obtingut representació parlamentària. Aquesta ronda de converses pretèn sondejar a les formacions polítiques sobre les prioritats de pais de cara a la nova legislatura.

La ronda de converses va començar amb el PSC que va ser representat per Joaquim Nadal. Els socialistes van anunciar que pensen dur a terme una oposició dura però constructiva i que están disposats a arribar a acords per tots aquells temes importants de pais. No es van definir o concretar quins son aquests temes prioritaris. A l'endemà Mas es va reunir amb Alícia Sánchez Camacho que va demanar-li que es centri en la lluita contra la crisi econòmica, però va condicionar el seu suport a la investidura a canvi de la retirada del concert econòmic. Malgrat tot aquesta trobada va ser certament profitosa, ja que es va dibuixar un terreny d'entesa entre CIU i PP en matèria econòmica relatiu a aspectes com la supressió de l'impost de successions, les ajudes a PYMES i autònoms així com l'aprimament de l'estructura del futur govern.

Amb Joan Herrera es va definir certa entesa en questions relatives a l'autogovern com seria el cas del concert econòmic, però no es va oncretar res en relació amb l'Estatut desprès de la sentència del TC. I ERC per boca del seu encara líder Joan Puigcercós va anunciar la seva predisposició a votar en contra de la investidura de Mas, tot insant-lo a triar entre ells i el PP però sense aposatr per una visió constructiva ni definir possibles terrenys d'entesa. Per últim Mas va rebre al líder de Ciutadans Albert Rivera amb qui va teixir un cert terreny d'entesa en matèria econòmica i de regeneració democràtica, però discrepen profundament en matèria d'autogovern inclinant-se Ciutadans pel vot contrari a la investidura de Mas. I pel que fa al líder de SI en Joan Laporta no es coneix el resultat de la conversa, circumstància que indica l'escassa seriositat del qui de cara a un futur podria ser conegut com el Berlusconi català. Donarà molt a parlar Laporta, més per la seva privada que no pas per la seva acció política que s'esbrina escasament consistent.

En resum, la ronda de converses no ha servit per a res. Les coses segueixen igual que la nit electoral. No se sap res de la investidura de Núria de Gispert com a presidenta del Parlament, però s'intueix que sortirà endavant sense saber-ne com. Tampoc se sap res sobre la investidura de Mas, però tambè s'intueix que sortirà endavant gràcies a l'abstenció d'algun grup parlamentari, aquell qui mostri major afinitat amb el programa, i s'iniciarà una etapa de govern basada en la geometria variable. Es a dir que les coses anirán sortint endavant sense majors dificultats depenent de diferents recolzaments. S'albira una llarga etapa de govern de Convergència i Unió sompre i quan l'Artur Mas sigui fidel a les virtuts que decoren el timó que li va regalar son pare.

1 comentario:

  1. NURIA DE GISPERT, CONSELLERA DE JUSTICIA, INTERIOR Y GOBERNACIÓN ENTRE 1995-2003, PRESIDENTA DEL FUTURO PARLAMENT DE CATALUÑA.

    TV3 DEDICÓ “ELS MATINS” DE AYER A LA CORRUPCIÓN EN CATALUÑA.



    Rafael del Barco Carreras



    Barcelona 11-12-10. En sus encuestas suben los porcentajes sobre la corrupción. A la pregunta de que si se hace suficiente para erradicarla el 94 % contesta que no. Ver en www.lagrancorrupcion.blogspot.com



    Entre los contertulios Rafael Nadal, hermano de Joaquín Nadal (Obras Públicas), el que fuera director de EL PERIÓDICO, el hombre de la Generalitat socialista en el quebrado y corrupto diario… ¡que no sabrá de corrupciones!



    Y ¡ya empezamos! Oído en el mismo espacio que Nuria de Gispert será la Presidenta del futuro Parlament, con el soporte de Joaquín Nadal, grupo socialista.



    Se me ocurre que el paradigma de la Gran Corrupción, Javier de la Rosa, el “empresario modelo” de Jordi Pujol, condenado por decenas de miles de millones de pesetas estafadas, falsificaciones y varios delitos más, y pendiente aun la sentencia del Caso Hacienda de Barcelona, estará contento.



    Nuria además de concederle como Consellera de Justicia los más irregulares terceros grados que se recuerden en la cárcel de Brians, intercedió (cuentan las crónicas) ante los jueces que se oponían.



    O sea, un buen nombramiento para el viejo OASIS CATALÁN…



    Continuará…

    ResponderEliminar