martes, 14 de diciembre de 2010

Duran seguirà a Madrid però tindrà responsabilitats de govern

Finalment s'ha resolt l'enigma més important d'ençà que es van coneixer els resultats electorals: el futur de Josep Antoni Duran i Lleida. Tan l0interessat com Artur Mas van comparèixer junts davant l'opinió pública per anunciar la continuïtat de Josep Antoni Duran i Lleida al capdavant del grup parlamentari de Convergència i Unió al Congrès dels Diputats.

Feia mots dies que s'especulava amb la possiblitat que Duran i Lleida abandonés el grup parlamentari de CIU al Congrès per retornar a Catalunnya i assumir la Conselleria en Cap del nou Govern de la Generalitat. L'especulació no era bona, era un afer que generava inquietud i finalment s'ha resolt amb una solució intermitja: Duran seguirà a Madrid i tornarà a ser el cap de cartell de CIU a les properes Eleccions Generals, però tambè assumirà responsabilitats de govern de caire secundari però simbòliques relatives a les relacions amb el mon de la Mediterrània i la intelocució directa amb el Govern central per al desplegament de l'Estatut.

Al capdavall trobo que ha esta una bona solució. CIU  ha començat amb bon peu la nova etapa oberta desprès de les eleccions prenent decisions correctes i racionals. Els dos actius de la federació nacionalista son Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida. Tots dos son els líders més ben valorats de Catalunya, però tambè d'Espanya! Es innegable que tots dos passen pels millors moments de la seva vida. no nomès política sino personal, i hauria estat un error garrafal haver concentrat tots dos actius en el mateix front. Dons no: Mas com a President de la Generalitat i Duran a Madrid per defensar els interessos de Catalunya, però tambè ajudant al Govern en el que calgui! Es sens dubte la millor decisió que es podia i que afortunadament s'ha pres.

Una vegada coneguda la decisió de Duran, tambè s'ha sapigut que la conselleria en cap despareixerà del proper organigrama governamental. No poso objeccions a aquesta decisió en un moment d'austeritat, però potser hauria estat una bona decisió haver-la mantingut i haver posat al capdavant a Joana Ortega amb l'objectiu de que pugui anar agafant experiència i consolidar la presència mediàtica que ha començat a adquirir.  


No hay comentarios:

Publicar un comentario