miércoles, 22 de diciembre de 2010

Núria de Gispert proposa Mas com a President

Només haver assolit el seu càrrec la democristiana Núria de Gispert ja s'ha posat a treballar celebrant una ronda de consuites amb els portaveus de les diferents forçes polítiques amb representació parlamentària  Al final d'aquesta ronda De Gispert ha proposat formalment al líder de CIU, Artur Mas, que es presenti davant el Parlament el proper dia 20 per ser investit formalment com a nou President de la Generalitat.

Malgrat la posició contrària dels restants grups de la cambra a donar el seu vot a favor de la investidura de Mas, De Gispert s'ha inclinat per proposar-lo com a candidat a la Preidència de la Generalitat perquè intuiex que serà investit en segona votació per majoria simple. 

Així donçs tot indica que Mas haurà d'esperar al dia 23 per ser investit formalment com a nou President de la Generalitat. Tot i això tampoc està clar que ho aconsegueixi en segona votació, ja que sembla que les forçes que a Catalunya representen la oposició no acaben d'assumir els resultats del passat 28 de novembre i per tant el sentit del mandat popular expressat pel poble de Catalunya.

Si Mas no es investit President de la Generalitat en segona votació, s'estarà incomplint la voluntat popular que ha dit que vol un govern fort encapçalat per CIU. Si aquest fet esdevé el conjunt de forçes polítiques de Catalunya s'estarà comportant irresponsablement i no només condemnarà al nostre pais a la paràlisi en un moment tan sumament important, sino que tambè tots estarem fent un nou ridícul de cara a la opinió pública no només del nostre pais, sino tambè de cara al conjunt d'Espanya i d'Europa. 

En el supòsit que Artur Mas no pugui ser investit President de la Generalitat, CIU no te cap mena de por en deixar passar els 60 dies estatuàriament previstos i anar cap a la dissolució del Parlament recentment constituït i per tant cap a la celebració d'unes eleccions que posarien tothom al lloc que realment li correspòn. Tot i no haver obtingut la majoria absoluta CIU ha guanyat per àmplia majoria, ha doblat en escons a la segona força política de Catalunya i per tant no renunciarà a un programa àmpliament avalat pels catalans. Abans aniríem a eleccions i que la fortuna situi cadascú al seu lloc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario