miércoles, 29 de diciembre de 2010

Artur Mas 129è President de la Generalitat

Artur Mas ja ha pres possessió com a 129è President de la Generalitat. Ho va fer el passat dilluns 27 de desembre al Palau de la Generalitat en un acte que va destacar per la seva sobrietat i brevetat. En primer lloc l'encara president José Montilla es va acomiadar del càrrec amb un discurs molt curt on va citar a Jaume Vicens Vives per venir-li a dir al nou president que s'oblidés de la reivindicació i es centrés en fer feina. Montilla es va acomidadar del càrrec amb un célebre remake del discurs que des de fa més de 30 anys utilitza el PSC. Un discurs ple de contradiccions causa de que no hagi guanyat cap de les eleccions que s'han celebrat al Parlament d'ençà 1980. Donçs bé, han marxat del govern sense guanyar mai i encara segueixen en el mateix discurs, fet que revela que el PSC no ha après res de la seva darrera derrota i que per tant va directe cap una posició política plenament marginal, subordinat al PSOE.

Tot seguit Núria de Gispert va llegir el Reial Decret amb el nomenament de Mas com a nou President de la Generalitat i aquest va prometre el seu càrrec amb la fórmula legal més l'afegitó de la fidelitat al poble de Catalunya. I Montilla li va posar la medalla que l'acredita com a nou President de la Generalitat. Mas va fer un disucrs tambè breu on va prometre superar les dificultats per les que travessa Catalunya. L'acte va acabar amb els principals dirigents de CIU sortint al balcó de la Generalitat i un breu refrigeri al Pati dels Tarongers.

Per la tarda Mas va fer pública la llista amb els integrants del nou Govern de la Generalitat. Un govern divers i d'ampli espectre els confins del qual son per la banda esquerra Ferran Mascarell i per la banda dreta Pilar Fernández. El numero dos del govern com era habitual durant els governs de Jordi Pujol es d'UDC representada en la conselleria de Governació i Administracions Públiques per Joana Ortega que a més tindrà rang de vicepresidència i per tant, en absència de Mas exercirà de Presidenta de la Generalitat en funcions. A Interior el nou conseller que es farà càrrec d'aquest polèmic departament serà Felip Puig que ja ha dit que cancelarà bona part de les polèmiques mesures adoptades per Joan Saura. El nou conseller d'Economia i Finances serà l'exconseller d'Universitats durant els darrers governs de Pujol, l'Andreu Mas Colell prestigiós economista que més d'una vegada ha sonat per a Premi Nobel d'Economia. Es la persona millor i més adequada per fre front a la greu crisi econòmica en la qual ha endinsat Antoni Castells a la Generalitat.

A Treball i Ocupació es situa l'independent Francesc Xavier Mena professor d'ESADE. A Política Territorial i Sostenibilitat el fins ara alcalde de Sant Cugat en Lluis Recoder coneixedor del territori i expert en questions medioambientals. De la conselleria de Justícia se'n farà càrrec la independent Pilar Fernández Bozal fins ara Advocada de l'Estat en cap i possiblement la jurista més experta de Catalunya. A Educació s'ubica Irene Rigau experta en questions d'ensenyament i que ja va ser consellera de Benestar Social durant el darrer govern de Pujol. De Sanitat se'n farà càrrec l'independent Boi Ruiz i a Benestar Social i Família el convergent Josep Lluis Cleries acreditat expert en questions relacionades amb l'Estat del Benestar.

Ferran Mascarell fins ara dirigent del PSC i actualment independent es farà càrrec de la cartera de Cultura. Finaslment de la conselleria d'Agricultura i Medi Ambient se'n ocuparà el destacant dirigent democristià Josep Maria Pelegrí. Els consellers pendrán possesió demà del seu càrrec i per la tarda ja podran començar a treballar. Hi ha molta feina a fer... Que tinguin sort!


No hay comentarios:

Publicar un comentario