viernes, 17 de diciembre de 2010

Núria de Gispert escollida Presidenta del Parlament

Núria de Gispert ja es la primera dona de la història Presidenta del Parlament de Catalunya. La històrica dirigent democristiana ha aconseguit 77 vots enfront dels 4 aconseguits pel candidat alternatiu Antoni Strubell presentat per Solidaritat Catalana per la Independència.

De Gispert no només ha obtingut els vots de CIU sino tambè vots procedents del PSC i del PP partits amb els quals durant el dia anterior CIU havia tancat un acord per repartir-se els càrrecs que conformen la mesa del Parlament. I es que segons el Reglament de la cambra donats els resultats electorals nomès les tres principals formacions tenien dret a estar presents a la mesa, però tot i aixi es van iniciar negociacions amb ERC i ICV-EUIA per veure si era possible que esitugessin presents a la mesa, tot cedint-los cadascun dels partits dos llocs. Tant ERC com ICV-EUIA pretenien que CIU els cedis dos dels quatre llocs que li corresponen per tal d'aconseguir que la mesa reflectís una composició més plural, però les conversacions van fracassar ja que ICV-EUIA prometia a CIU un pacte davant notari per assegurar-li que no utilitzaria en contra de la federació el seu representant. Però CIU es va negar a cedir cap lloc a ICV donat que la formació ecosocialista està totalment mancada de credibilitat, des del punt de vista que tambè havia promès a EUIA que el senador per desginació autonòmica seria seu i ara es desperten amb que volen posar-hi Joan Saura tot vulnerant els pactes als que precisament havien arribat per notari.

Núria de Gispert ja s'ha posat a treballar inmediatament i ha encetat una ronda de converses amb els portaveus dels diferents grups parlamentaris que ja li han trasmès la seva intenció de votar en contra de la investidura d'Artur Mas en primera votació. Tot i això De Gispert ha proposat Mas ja que creu que finalment podrà ser investit President en segona votació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario