sábado, 23 de abril de 2011

L'impost de sucessions quedarà reduit a la mínimisima expressió

El Govern de la Generalitat ha presentat oficialment la seva proposta sobre l'impost de sucessions. El projecte de llei que el departament d'Economia i Finances dirigit per Andreu Mas Colell presentarà davant del Parlament deixa l'impost de sucessions reduït a la seva mínimisima expressió ja que el suprimeix en les herències entre pares i fills, avis i nets o be oncles i nebots pel que fa a les quotes que havien quedat vigents després de la darrera reforma aplicada per l'anterior govern l'any passat i només el manté vigent per les relacions familiars més llunyanes o d'altres casos més excepcionals. Per tant l'impost de successions no serà eliminat ja que tot i que la seva gestió correspòn a les Comunitats Autònomes es un impost de caràcter estatal i per suprimir-lo es requereix l'aprovació d'una llei estatal, però queda reduït a una expressió del tot insignificant. 

La base de tot sistema fiscal es basa en l'ètica. Per tal que un impost sigui ètic ha de ser just i l'impost de successions era molt injust ja que significava una intromissió intolerable de l'Administració dins l'àmbit privat dels individus. L'Administració no hi te res a fer dibns del patrimoni que un pare llega als seus fills perquè ha estat un patrimoni guanyat amb l'esforç i el suor de la front que ha de ser traspassat als fills o descendents perquè el mantinguin i el millorin amb el mateix esforç, sense que la Generalitat pugui endur-se res perquè no es seu. Hi ha altres impostos a partir dels quals la Generalitat pot finançar-se per obtenir ingressos i dur a terme les seves funcions. Per tant el Govern de la Generalitat ha actuat correctament i per les mateixes raons que ja hem dit anteriorment tambè suprimira l'impost de donacions quan la situació financera de la Generalitat ho permeti.

Tot apunta donçs a que el Govern de CIU aconseguirà que el Parlament aprovi el projecte de llei sobre l'impost de successions amb el recolzament del Partit Popular, Joan Laporta per Democràcia Catalana i els tres diputats de Solidaritat Catalana per la Independència. Es percep clarament que a diferència de l'anterior Govern d'Entesa l'actual Govern de la Generalitat compta amb un full de ruta clarament perceptible que es va realitzant i que l'estratègia de la geometria variable posada en marxa per CIU està resultant exitosa. A més de subsanar-se una situació injusta s'evitarà que Catalunya perdi ingressos donat que molts catalans canviaven la seva residència er evitar pagar un impost injust que no volien pagar. Catalunya quedarà en situació d'igualtat d'oportunitats respecte a d'altres autonomies que ja havien deixat reduit l'impost a la seva mínima expressió. Un impost que només segueix funcionant a ple rendiment a l'Extremadura socialista de l'ex pepero Guillermo Fernández Vara.

No hay comentarios:

Publicar un comentario