domingo, 4 de septiembre de 2011

El govern de Catalunya a exàmen

Aquesta es la meva valoració dels membres de l'actual Govern de Catalunya:

Andreu Mas Colell 7,5, Artur Mas 6,5, Lluis Recoder 6,5, Francesc Xavier Mena 6,5, Joana Ortega 5,5, Felip Puig 5,5, Pilar Fernández Bozal 5,5, Irene Rigau 5,5, Boi Ruiz 5,5, Josep Lluis Cleries 5,5, Ferran Mascarell 5,5, Josep Maria Pelegrí 5,5, Francesc Homs 5,5, Germà Gordó 4,5.

L'actual govern de Catalunya es un govern de coalició format per Convergència Democràtica de Catalunya, Unió Democràtica de Catalunya i independents. La seva actuació fins ara em mereix un aprovat i la puntuació que li dono es de 5,8. El principal pilar que al meu parer sosté l'actual govern i que determinarà el seu èxit o fracàs es el conseller d'Economia i Finances Andreu Mas Colell al que li atorgo la puntuació més elevada amb un 7,5. Mas Colell haurà d'afrontar el repte més important i trascedental dels 30 anys d'autogovern català: la solució de la greu crisi financera que pateix la Generalitat i que suposa l'herència de l'anterior govern tripartit d'esquerres.

En un segon pla donada la gravetat de les circumstàncies l'èxit de l'actual govern també dependrà de la capacitat de lideratge i coordinació d'Artur Mas com a President de la Generalitat a qui otorgo la segona millor puntuació amb un 6,5. Un altre factor que determinarà l'èxit o fracàs del govern serà l'actuació de Lluis Recoder al capdavant de Terrritori i Sostenibilitat que haurà d'afrontar el greu estat de la xarxa ferroviària catalana resultat de la manca d'inversions del Govern central a la mateixa, del mal acord de traspàs de la xarxa de rodalies i regionals negociat per l'anterior govern i de la incapacitat del PSC per actuar de manera autònoma i ferma en la defensa dels interessos de Catalunya. Recoder te l'important repte de ser capaç de crear una eficaç i eficent xarxa ferroviària i aeroportuària catalana. Per últim també serà important l'actuació de Francesc Xavier Mena al capdavant d'Empresa i Ocupació a l'hora d'adoptar mesures per tal d'atreure inversions a Catalunya i aconseguir reduir l'excepcional i alarmant xifra d'atur a Catalunya que actualment es del 18%.

La resta de consellers van realitzant les seves tasques amb discrecció i sense donar titulars fet que em porta a valorar-los amb un aprovat just. Només suspèn al meu parer l'actual secretari del govern Germà Gordó que considero no ha estat a l'alçada de les circumstàncies a l'hora de coordinar la tasca del govern.

4 comentarios:

  1. Em sembla una valoració bastant acurada, però permet-me que "discrepi" sortint en defensa de Felip Puig, al qual em sembla que li has posat una nota força baixa. Penso que és un home d'ordre, com pocs en queden. Vivim en un segle on el progressisme, que no esquerra, sembla anar sempre dos passos endavant en legitimitat respecte els plantejaments tradicionals; i em refereixo a uns plantejaments, no ja polítics, encara menys religiosos, sinó tan sols respecte certs valors fins fa poc compartits per dreta i esquerra -ordre, autoritat- i que ara semblen ser rebutjats -quasi- per tothom. Serveixi aquest "quasi" per veure en Puig una excepció. Només cal veure la seva actuació amb els indignats, al meu parer, justa. Per tant, sincerament, per a mi es mereixeria més que un aprovat... posar números és complicat, però un 7 segur. Així és com ho veig jo xD

    Josep

    ResponderEliminar
  2. Un segon punt de discreció -la resta hi estic molt d'acord, eh. Boi Ruiz. Antipàtic i de males maneres. Un conseller que per justificar les retallades hagi de posar el dit a l'ull als col·legues de filologia clàssica no fa sinó vulgaritzar -encara més- Catalunya.

    ResponderEliminar
  3. I per acabar -és que em van sortint els comentaris així espontàniament. La Irene Rigau jo li posaria una mica més... Tingues en compte que una persona sola no pot solucionar un problema endèmic de l'educació, però com a mínim intenta fer-hi alguna cosa. D'entrada, fora tapaderes tecnològiques: un alumne no serà menys burro per fer servir l'ordinador. També em sembla bé la qüestió de l'uniforme: si els alumnes es prenen les coses en serio tindran millors resultats. Esperem una defensa del model lingüístic. Però falten encara coses, moltes. La Comunitat de Madrid va per davant: col·legis PÚBLICS bilingües en anglès -no com a Girona que un servidor ha de deixar anar una fortuna al Saint George-, així com major reconeixement de l'autoritat pública del professor.

    ResponderEliminar
  4. Hola Josep! Moltes gràcies pels teus comentaris! A l'hora de fer aquestes valoracions he intentat ser una mica imparcial i no he volgut posar notes molt altes per tal que no es veiés el llautó xD.

    Per tant a l'hora de fer aquesta valoració del govern he preferit destacar unes figures per sobre de les altres i donar una valoració més elevada a les figures que crec més importants i de les quals crec que en depèn l'èxit o el fracàs de l'actual govern com son Mas Colell, Mas, Recoder i Mena. Fixa't que només he volgut donar un notable a Mas Colell i als altres tres els he donat un aprovat alt. No tinc res en contra ni de Puig ni de Rigau però tot i ser figures importants crec que son menys destacades que les quatre abans citades. I de Boi Ruiz no sabia pas que hagués posat la pota linguisticament. Aprovo la seva tasca a Salut malgrat tot, però es veu que no es aigua clara del tot perquè a l'e-noticies sortia que l'havien detingut per una estafa.

    ResponderEliminar